Nieuws
     
Home Page

Lipizzaners in Nederland

Laatste Nieuws

Laatste nieuws 2

Fotoboek

Gastenboek

Contact Pagina

Lipizzaner Links

Slide Show

 

Lipizzaner als fotomodel

Maandag was het zo ver, er zou een fotograaf bij Capriola en mij langskomen om foto's te maken voor een kalender en een nieuwe encyclopedie, heel erg spannend dus.  
De dag ervoor Capriola helemaal gewassen en in de vlecht gezet en gelukkig was ze de volgende nacht 'wit' doorgekomen. Paar kleine plekjes vies maar die waren gauw weg te werken voordat de fotograaf arriveerde.. 
Ik was precies klaar met het uitpluizen van manen en staart toen ze aankwam. Liever had zij de manen in een hengstenvlecht dus gauw invlechten en toen naar de weide voor wat actiefoto's.
Capriool daar losgelaten en die stoof in volle galop het veld over, ze moest even en dat kwam mooi uit voor de foto's! Flink snuivend en de staart er hoog op, ze had het goed naar haar zin. Een paar prachtige actie foto's konden gemaakt worden!
Daarna het bos in gelopen voor de stand- en portret foto's. Een heel mooi plekje boven op een heuvel gevonden, het zonnetje scheen en het bos was al vol herfstkleuren. Prachtige achtergrond dus.

Deze foto's maken gingen een stuk moeilijker dan de actie foto's:
'1 voetje naar voren, 1 voetje naar achteren,
nog een keer ze staat op rust achter,
ja zo staat ze goed'
En dan deed ik een stapje naar achter om uit beeld te komen en hup volgde Capriola mij en deed ook weer een stap mijn kant uit.
Nee nee Capriola blijven staan!  Overnieuw....
Dan schouder beetje die kant op, hoofd beetje die kant op,
jaa nu oortjes naar voren, joehoe roepen, zwaaien, worteltjes nadoen, het was nog niet makkelijk allemaal, maar het resultaat mag er wezen!!

 

Weer terug in het zadel
Na een val van een paard heb ik rugklachten gekregen. Een lange revalidatie en een operatie verder zit ik sinds begin dit jaar weer in het zadel. Het gaat wonderbaarlijk goed en Capriola doet erg haar best voor mij. We zijn al een eind op weg naar waar we gebleven waren meer als een jaar geleden. Wekelijks hebben we les en echt iedere keer gaan we vooruit. Capriola is erg voorzichtig, net of ze weet dat ze dat liever ook met me moet zijn. Een apart gevoel kan ik je vertellen. Inmiddels zijn we al bij het travers en renvers aangekomen en maakt ze al een aardige piaffe aan de hand! Heerlijk om weer bezig te kunnen zijn samen!


Capriola als tv ster
Van de Eyeworks tv studio's kreeg ik de volgende email:

Beste Regine,

Voor een opname van het tv-programma 'De heren maken de man', zijn we op zoek naar een wit paard. De Lipizzaner staat bovenaan ons lijstje.

We willen in de buurt van Sint Katelijne Waver en Aartselaar een tafereel
filmen à la 'de prins op het witte paard'.
Ik zou je graag even contacteren maar vind geen telefoonnummer op de site.
Hopelijk ken je iemand die in de buurt woont en die samen met zijn paard
even tijd kan maken voor ons.
Het mooiste zou zijn als we een paard vinden dat enkele 'kunstjes' kent:
knielen en bvb steigeren op commando.
Het zou wel een rsutig paard moeten zijn, want tv-opnames gaan er soms druk aan toe en onze 'prins op het witte paard' is geen ervaren ruiter.

De opnames zijn volgende week dinsdag namiddag en donderdag namiddag.

Alvast hartelijk dank voor uw reactie

mvg

Leen Michiels


Hoe leuk is dat?!!! En wat een eer dat ze me mailen. Een vriendin van me zei al... het gaat goed met Capriola's carriere! Uiteraard heb ik teruggemaild en .... wordt vervolgt...

 
   
 

8264