Laatste nieuws 2
     
Home Page

Lipizzaners in Nederland

Laatste Nieuws

Laatste nieuws 2

Fotoboek

Gastenboek

Contact Pagina

Lipizzaner Links

Slide Show

 

Barokke Dag 2006


Piet Bakker wil in het GB of Record komen met zoveel mogelijk Barokke paarden aan de lange teugel. Helaas kan dat allemaal niet zo makkelijk geregeld worden als je zou denken maar het idee was geboren om een 12 tal aan de lange teugel te vormen op de Barokke Dag in Balkbrug 19 maart 2006.
Zo kwam het dat Capriola en ik 2 weken van te voren de proef gemaild kregen om mee te showen op de Barokke Dag. Hard oefenen en de proef leren, Jacqueline kwam met haar merrie nog oefenen tussen door en het zag er goed uit volgens de toeschouwers aan de bakrand.
De dag voor het showweekend mocht ik Capriola gaan wassen bij een manege in de buurt onder een warme douche omdat wij op stal alleen koud water hebben en zoals gewoonlijk; maart roert zijn staart, het was me koud! Helemaal tip top vertrokken we dan ook naar Balkbrug samen met een vriendin en haar Lipizzaner. Bij het losrijden zag Capriola zichzelf voor het eerst in de rijbaanspiegel en dat was erg grappig ze stond zichzelf helemaal te bewonderen. Uiteindelijk wilde ze toen we echt op moesten, niet zo graag door de wapperend gordijnen de grote hal maar na die kleine hapering konden we mooi aansluiten. Daar waren de bloembakken bij de letters wel weer raar en het eerste rondje liep ze dan ook wel wat scheef met een voor velen vast bekend schuin Lipizzaneroor. Maar toen we gingen afwenden om te groeten en de proef daadwerkelijk begon was de volledige concentratie op de proef en ze zette geen stap verkeerd. De zijgangen gingen super en zelfs toen hier en daar een ander paard druk deed stoorde ze zicht helemaal niet en liep gewoon braaf door. Oortjes bij mij en echt ontzettend haar best aan het doen was ik echt super trots!! Bij het afgroeten nam ze het applaus ook als dank prima op, schrok niet zoals ik half verwacht had en ze snapte volgens mij dat het helemaal voor haar was en owh man wat was ik trots op mijn super brave merrie!!!
Marcel Knaapen van paardenfoto.nl heeft ons prachtig vastgelegd.